Religions in Singapore றெலிகிஒன்ஸ் இன் Sஇன்கபொரெ 宗教在新加坡 Agama di Singapura


Singapore is a multi-religious country due to its diverse ethnic mix of peoples originating from various countries. Most major religious denominations are present in Singapore.

They are Christianity, Islam, Judaism, Taoism, Buddhism, Sikhism, Hinduism, Zoroastrianism, Jainism, Bahá'í Faith and Free Thinker.

The major public holidays reflect the mentioned racial diversity, including Chinese New Year, Buddhist Vesak Day, Muslim Eid ul-Fitr (known locally by its Malay name Hari Raya Puasa), and Hindu Diwali (known locally by its Tamil name Deepavali). Christians constitute a large and rapidly growing minority, and Christmas Day, Good Friday, and New Year's Day are also public holidays. On August 9, Singapore celebrates the anniversary of its independence with a series of events, including the National Day Parade which is the main ceremony. The National Day Parade, 2005 was held at the Padang in the city centre.

இன்கபொரெ இஸ் அ முல்டி-ரெலிகிஒஉஸ் கொஉன்ட்ர்ய் டுஎ டொ இட்ஸ் டிவெர்ஸெ எத்னிக் மிx ஒஃப் பெஒப்லெஸ் ஒரிகினடின்க் ஃப்ரொம் வரிஒஉஸ் கொஉன்ட்ரிஎஸ். Mஒஸ்ட் மஜொர் ரெலிகிஒஉஸ் டெனொமினடிஒன்ஸ் அரெ ப்ரெஸென்ட் இன் Sஇன்கபொரெ.


Tஹெய் அரெ Cஹ்ரிஸ்டிஅனிட்ய், ஈஸ்லம், Jஉடைஸ்ம், Tஅஒஇஸ்ம், Bஉட்திஸ்ம், Sஇகிஸ்ம், ஃஇன்டுஇஸ்ம், Zஒரோஸ்ட்ரிஅனிஸ்ம், Jஐனிஸ்ம், Bஅஹ்á'í Fஐத் அன்ட் Fரீ Tஹின்கெர்.


Tஹெ மஜொர் புப்லிக் ஹொலிடய்ஸ் ரெஃப்லெக்ட் தெ மென்டிஒனெட் ரகிஅல் டிவெர்ஸிட்ய், இன்க்லுடின்க் Cஹினெஸெ நெவ் Yஎஅர், Bஉட்திஸ்ட் Vஎஸக் Dஅய், Mஉஸ்லிம் ஏஇட் உல்-Fஇட்ர் (க்னொவ்ன் லொகல்ல்ய் ப்ய் இட்ஸ் Mஅலய் னமெ ஃஅரி றய Pஉஅஸ), அன்ட் ஃஇன்டு Dஇவலி (க்னொவ்ன் லொகல்ல்ய் ப்ய் இட்ஸ் Tஅமில் னமெ Dஈபவலி). Cஹ்ரிஸ்டிஅன்ஸ் கொன்ஸ்டிடுடெ அ லர்கெ அன்ட் ரபிட்ல்ய் க்ரொவின்க் மினொரிட்ய், அன்ட் Cஹ்ரிஸ்ட்மஸ் Dஅய், Gஊட் Fரிடய், அன்ட் நெவ் Yஎஅர்'ஸ் Dஅய் அரெ அல்ஸொ புப்லிக் ஹொலிடய்ஸ். ஓன் ஆஉகுஸ்ட் 9, Sஇன்கபொரெ கெலெப்ரடெஸ் தெ அன்னிவெர்ஸர்ய் ஒஃப் இட்ஸ் இன்டெபென்டென்கெ வித் அ ஸெரிஎஸ் ஒஃப் எவென்ட்ஸ், இன்க்லுடின்க் தெ நடிஒனல் Dஅய் Pஅரடெ வ்ஹிச் இஸ் தெ மைன் கெரெமொன்ய். Tஹெ நடிஒனல் Dஅய் Pஅரடெ, 2005 வஸ் ஹெல்ட் அட் தெ Pஅடன்க் இன் தெ கிட்ய் கென்ட்ரெ.

Singapura adalah sebuah negara multi-agama kerana campuran pelbagai etnik masyarakat yang berasal dari berbagai negara. Kebanyakan denominasi agama besar yang hadir di Singapura.

Mereka adalah Kristian, Islam, Yahudi, Taoisme, Buddha, Sikh, Hindu, Zoroastrianisme, Jainisme, Faith Baha'i dan Pemikir Bebas.

Percutian awam utama mencerminkan kepelbagaian bangsa yang disebutkan, termasuk Tahun Baru Cina, Hari Wesak Buddhis, Muslim Aidil Fitri (dikenali secara tempatan dengan nama Melayu Raya Puasa Hari nya), dan Hindu Diwali (dikenali secara tempatan dengan nama Tamil yang Deepavali). Kristian merupakan minoriti besar dan berkembang pesat, dan Hari Krismas, Jumat Agung, dan Tahun Baru Hari juga hari cuti. Pada tarikh 9 Ogos Singapura merayakan ulang tahun kemerdekaan dengan beberapa siri acara, termasuk National Day Parade yang merupakan upacara utama. Hari Kebangsaan Parade, 2005 diadakan di Padang di pusat bandar.

新加坡是一个多宗教的国家,因为它来自不同国家不同民族起源种族融合。大部分主要的宗教教派在新加坡出席。

他们是基督教,伊斯兰教,犹太教,道教,佛教,锡克教,印度教,祆教,耆那教,巴哈伊信仰和自由思想家。

主要反映公众假期提到种族多样性,包括农历新年,佛教卫塞节,开斋节穆斯林开斋节(闻其名马来开斋节Puasa本地),和印度排灯节(闻其名屠妖节泰米尔本地)。基督徒是一个庞大而迅速增长的少数人,和圣诞节​​,耶稣受难日和元旦也是公众假期。 8月9日,新加坡庆祝其独立的一系列活动,包括国庆阅兵这是主要的仪式周年。国庆阅兵,2005年举行了在市中心巴东。